29 Ağustos 2022 Pazartesi

Yıllar Önce Bugün'ü İnceliyoruz!

Herkese yeniden merhaba! Bugün sizlerle bir inceleme yayını yapacağız. Geçenlerde Instagram üzerinden bana ulaşıp yazdığı hikayeyi okumamı isteyen ve aynı zamanda çok tatlı bir takipçim olan Tansu'nun Wattpad üzerinden yazmış olduğu Yıllar Önce Bugün adlı hikayeyi inceleyeceğiz.

İncelemeden önce belirtmek isterim ki bu sadece bir ön inceleme. Çünkü Tansu Bayram'ın yazdığı Yıllar Önce Bugün adlı hikayesinin daha ilk bölümü tamamlandı. Ondan önceki bölümler de kitapta geçecek olan bölümlerin karakterler üzerinden alıntılarını içeriyor. Kitap hakkında veya karakterler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız alıntılar kısmını okumanızı öneririm.

Kitabımıza geçmeden önce yazar Tansu Bayram hakkında da konuşmak isterim. Kendisi bu yıl gerçekleşecek olan Lise Geçiş Sınavı yani LGS'ye hazırlanmakta. Bundan da anlıyoruz ki daha ortaokul öğrencisi. Aslında aramızda konuşurken bunu belirttiğinizde çok şaşırdım. Çünkü daha o yaşlarda bu adımı atmak gerçekten emek ve en önemlisi istek gerekiyor. Kendisini bundan dolayı kutluyorum. Bana ulaşıp ricada bulunması, her türlü desteği vermesi gerçekten çok zarifçe. Çünkü Wattpad üzerinden yazılmış eserleri okuyup sizlerle paylaşmıyorum. Ama bu bir istisna olsun. Zaten bu yayında da kendisine bir sürü öneride bulunacağım. Kim bilir günün birinde çok ünlü bir yazar olur. Açıkçası bu yolda ona yardımcı olabildiysem ne mutlu! 

Yazarın yaşından kaynaklı olarak bu hikaye bazı okurlar tarafından beğenilmeyebilir. Bunu öncelikle belirtmem gerekir. Zaten kendisi de her türlü eleştiriye açık birisi. Kitabı okurken 6 sayısıyla ilgili birçok ipucu veriliyor. Bundan da anlıyoruz ki kitabın devamı hatta konusunu 6 rakamı çokça yer alacak. Altınları da okurken fark ettiğim gibi kitabımızın ana konusu bir cinayet. Ve bunu çözmek isteyen bir grup öğrenci var. Şu anlık böyle özetleyebilirim. Çünkü kitabımızın daha ilk bölümü mevcut. İkinci ve diğer bölümler ise Eylül ayında okurlarına sunacak.

Ayrıca Tansu kitabının giriş bölümünde: ''Giriş bölümü benim için çok özel. Çünkü bu başlangıç benim kitabım için en iyi ipucu. Bu yüzden herkesle paylaşıp, yorum yapıp, oy verip, post olarak #yıllaröncebugünkitap etiketi ile bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Sevgilerle...'' diyerek giriş bölümünden ayrılıyor.

Kendisine ilk önerim yazarken imla kurallarına dikkat etmesi olacaktır. Belki aklına gelen bir fikri hemen ortaya koymak istiyorken hata yapıyordur, bilemem. Ama daha sonra yazdığı hikayeyi bir daha gözden geçirirse ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır. Bir diğer önerim de zaten yukarıda da bahsettiğim gibi kendisi bir ortaokul öğrenicisi. Bundan dolayı yolu çok uzun. Bir şeyleri yazı haline getirebilmek, düşüncelerini en iyi şekilde kağıda geçirebilmek için bol bol kitap okumasını tavsiye ederim. Özellikle de kendisine yakın gelen ya da en beğendiği türden kitaplar olur, okuyup bunları yorumlamasını öneririm. Ki bunu yaparken ne kadar geliştiğini rahatça görebilecek.

Okumak isteyenler için: https://www.wattpad.com/user/atansu

Evet okurlarım, eğer sizlerin de Tansu'nun kitabına dair önerileriniz varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden yazabilirsiniz. O zaman kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. Link: https://www.wattpad.com/user/atansuhttps://www.wattpad.com/user/atansu

      Sil
  2. Yardımcı olman ve yol göstermen ne güzel :) Umarım hep yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Eğer kendisine yardımcı olabildiysem ne mutlu.😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.