26 Mart 2023 Pazar

Millie Bobby Brown'ın İlk Romanı: Nineteen Steps

Şüphesiz Millie Bobby Brown'u herkes Stranger Things'den tanır. Özellikle de Enola Holmes karakteriyle de adından sıkça söz ettiren Millie Bobby Brown, ilk romanıyla okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Millie Bobby Brown ilk romanı olan "Nineteen Steps" romanını duyurdu. Özellikle de hayranları çıkacak olan romanı dört gözle beklediklerini sosyal medyada dile getirdiler.

2018 yılının kasım ayında UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atanan ve bugüne kadarki en genç elçi olan Brown, aynı zamanda Enola Holmes ile yapımcılığa da adımını atmıştı. Çoğumuz heyecanla Stranger Things'in yeni sezonunu ve 13 Ekim 2023 tarihinde Netflix'de yayınlanacak olan Damsel'ı beklerken roman duyurusu hayranları şaşırttı.

Aşk, Kayıp ve Sırların Epik Hikâyesi...

Roman Nineteen Steps (On Dokuz Adım), 2. Dünya Savaşı zamanındaki bir aşk hikayesini anlatıyor. Ayrıca Brown, romanda kendi aile geçmişinden de esinlenmiş.

Millie Bobby Brown ilk romanı hakkında yaptığı açıklamada: "Büyükannem Ruth'tan ilham alarak yazdığım bu kitap benim için çok kişisel ve önemli. Savaş zamanında yaşadığı sürece dair hikâyelerini dinleyerek büyüdüm. Anlattıklarını yaşatacak olmaktan onur duyuyorum." dedi. Kısacası aşk, kayıp ve sırların epik hikayesini okuyacağız.

Nineteen Steps Konusu Nedir?

Brown'un ilk kitabı Nineteen Steps konusu itibariyle ilgi çekmeye devam ediyor. Nineteen Steps'in konusu ise şöyle:

Yıl 1942 ve ikinci dünya savaşı şiddetlenirken Londra sürekli düşman saldırısı tehdidi altında. Bethnal Green Tünel Faciasında Nellie Morris, yer altı sığınaklarından zarar görmeden çıktığı için her gününü şanslı saymaktadır. 

Savaştan üç yıl sonra, belediye başkanına yardım etme işi ve en iyi arkadaşıyla yerel bir barda geçirdiği geceler gibi normalliğin kalıntılarına tutunarak yaşamaya devam etmektedir. Ancak yakınlarda konuşlanmış Amerikalı bir havacı olan Ray ile tesadüfen karşılaşan Nellie, daha geniş bir dünya fikriyle büyülenir. 

Nellie, Ray ile heyecan verici yeni bir hayatı kucaklamaya başladığında, bir akşam bir hava saldırısında korkunç bir olay meydana gelir ve sonuçları felaket olur. O geceyle ilgili gerçek ortaya çıkınca Nellie'nin dünyası paramparça olur. Tüm umutlar kaybolmuş gibi göründüğünde. Nellie, her şeye rağmen aşkın ve mutluluğun galip gelebileceğini keşfeder.

Aşk en karanlık günlerde çiçek açar...

Nineteen Steps, yazarın aile geçmişinden ilham alan derinden etkileyen, büyüleyici roman. Özlem, kayıp ve sırlarla ilgili destansı bir hikaye olan Millie Bobby Brown'ın itici çıkışı, unutulmaz, cesur bir genç kadını tanıtıyor ve sevginin gücündeki gücü cesurca tasvir ediyor.

Nineteen Steps 12 Eylül 2023'te Kitapçılarda Yerini Alacak!

Nineteen Steps'i, "Kadın dayanıklılığı ve insan ruhu hakkında hassas, ilham verici bir hikaye." olarak tanımlayan ve romanın editörü olan Liz Stein, HarperCollins tarafından yayınlanacak. 

Ayrıca Stein roman için: "Hem iç açıcı hem de yürek burkan bu roman, ailede, dostlukta ve toplum içinde bulduğumuz gücü ve cesareti tasvir ediyor. Romanın özündeki akıldan çıkmayan, gerçek trajediden inanılmaz derecede etkilendim ve savaş zamanındaki unutulmaz aşk portresi beni büyüledi." yorumunda da bulundu.

Nineteen Steps, yurt dışında 12 Eylül 2023 tarihinde kitapçılardaki yerini alacak. Romanın dilimize çevrilip çevrilmeyeceği, çevrilecekse de hangi yayın tarafından yapılacağı ise soru işareti.

Peki sizler Millie Bobby Brown'ın yeni romanı Nineteen Steps hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce romanın konusu nasıl? Hem kitap hem de Brown hakkındaki düşünceleriniz neler? Brown'u başarılı buluyor musunuz? Yorumlarda buluşalım!

6 yorum:

  1. Eylülde piyasada olacak kitap hakkında şimdiden bilgi edinmek güzel oldu. Bilgilendirme için teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek asıl biz teşekkür ederiz yorumunuz için. ✨

      Sil
  2. hımms teşekkürler ciciş :)

    YanıtlaSil
  3. Güncel bilgiler derlemişsin. Teşekkürler İrem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek biz teşekkür ederiz yorumunuz için. ✨

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.