2 Nisan 2023 Pazar

Oğuz Aktürk'ün İlk Romanı: Kimlink

Eğer sıkı bir 1000Kitap kullanıcı iseniz çoğunuz Oğuz Aktürk'ü daha doğrusu Distopikokur'u tanıyorsunuzdur. Hem 1000Kitap hem Instagram hem de YouTube gibi birçok mecradan içeriklerini paylaşan Oğuz Aktürk'ün ilk romanı Kimlink 1 Nisan 2023 tarihinde okurseverlerle buluştu!

Bu güzel haberi bizlerle paylaşan Aktürk'ün 1 Nisan gününe denk getirmesiyle de birçok okur tarafından ilk bakışta bir şaka olduğu zannedildi. Aktürk'ün bir sonraki paylaşımıyla da bunun bir şaka olmadığı ve gerçekten de kendi kitabının çıktığını bir kez daha okurlarıyla paylaşmış oldu.

Uzun zamandır kendisini takip ettiğimizden dolayı bu güzel haberi siz Konumuz Kitap okuyucularıyla da paylaşmak istedik. Açıkçası bu romanı seveceğinizden eminiz. Çünkü Kimlink bir üstopya romanı.

Sürpriz... Kitap Yazdım!

Çoğu okurun yukarıdaki yazıyı görüp iki üç defa okuduğuna yemin edebiliriz bence. Ayrıca kendisi hem gönderi olarak hem de video çekerek bu güzel haberi bizlere duyurdu. İşte Oğuz Aktürk'ün Kimlink duyurusu:

Bir süredir yazılıp çiziliyor. Konuyla ilgili konuşuluyor. Bana da her gün soruyorlar... Doğru mu değil mi? Değil desem de inanmıyorlar. Belki de haklılar. Sürpriz... İlk romanım Kimlink artık sizlerle!

Daha önce burada yüzlerce kitabın incelemesini yazarken bu kadar zorlanmamıştım ama ilk kitabım için duyduğum heyecanı da sizlerle paylaşmadan edemedim. Kimlink bir üstopya romanı. Yıllardır burada "distopikokur" ismini kullanmama bakmayın. Gerçek hayatta o kadar da "distopik" biri değilim aslında. O yüzden hayatta hem ütopya hem de distopyaların belli oranda yerinin olduğunu düşünüyorum. Ama beni ekranların ardından görebildiğiniz kadarıyla tanıyorsunuz elbette. Bu yüzden bu kitabı okurlarımla -yani sizlerle- bir tanışma fırsatı olarak görüyorum.

Her gün sosyal medya kullanıyoruz. Her günümüz teknolojiyle iç içe geçiyor. Size bunları yazarken bile teknolojiyi kullanarak ulaşabiliyorum. Teknoloji ve linkler hepimiz için yeni gerçeklikler ve yeni kimlikler inşa ediyor. O yüzden artık ben "kimlink"imden bağımsız değilim, olamam da. Hepinizin de kendisine has kimlinkleri var burada.

Ne de olsa: "Yabani bitkileri ve hayvanları avlayarak dünya serüvenine başlayan insanoğlu, artık link avlayıp toplayan bir ekranoğluna dönüşmüştür." [s. 154]

Eh, çok uzatmayayım. Her zaman uzatıyorum zaten, az konuşmayı bir türlü öğrenemedim. Bu sefer yazması benden, okuyup yorumlaması da sizden olsun. :)

"Kimlink" Bize Ne Anlatıyor?

Dünyadaki en kötü şeylerden biri, gücü elinde bulunduranların dünyanın dönüş hızıyla oynamasıydı. Kitle denilen bu mekanizmanın içindeki basit vidalardan bir tanesiydi kendisi de. Belki de sadece tek vida çıksa hiç etkilenmeyecek ama birkaç vidadan sonra yerinden oynamaya başlayacak dengesizin tekiydi bu kitle dedikleri.

Kimlink'te, hayat damarları koparılan, teknolojinin esiri olan, hatta teknolojileşen insanlar arasında kendini tekrar var etme çabasına giren bir adamın mücadelesine tanık oluyoruz. İnsanların bütün varlıklarının sıfır ve birlere indirgendiği, insanlık halinin ekranlık haline dönüştüğü bu distopyada, geçmişin ütopyasının peşine düşen başkarakter, kilitli kaldığı elektronik dört duvardan çıkmanın yollarını arayacaktır. Anlatılan, boynu eğiklerin hikâyesidir!

"Alıntılarla yaşayan" Oğuz Aktürk'ten, "linklerle yaşayan" bir toplum eleştirisi... 

Buradan Konumuz Kitap olarak Oğuz Aktürk'e yeni romanında başarılar ve bol okurlar dileriz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımdan kitabın duyurusunun altına yorumunuzu bırakırsanız 2 kişiye Kimlink'i imzalı olarak hediye edecek, belki de ilerde bir sürprizimiz de olur bizden söylemesi...

Peki sizler neler düşünüyorsunuz? Oğuz Aktürk'ü tanıyor muydunuz? Oğuz Aktürk'ün de yazdığı gibi "linklerle yaşayan" bir topluma mı dönüştük? Yorumlarda buluşalım!

Sen de bir kitap yaz da biz de seni okuyalım o zaman!


Beğeni yetmezliği. Son dönemin popüler hastalıklarından.


Günün ilk yalnızlıklarından arınmanın peşinde. Vaftizini kalabalıklarla yapıyor. Herkes kendi yalnızlığını kamufle edebilmenin yollarını arıyor.


Yabani bitkileri ve hayvanları avlayarak dünya serüvenine başlayan insanoğlu, artık link avlayıp toplayan bir ekranoğluna dönüşmüştür.

16 yorum:

  1. duymadım ama doğru şeyler söylemiş gibi yanii :)

    YanıtlaSil
  2. Duymamıştım ben, teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Kendisini bir süredir bende takip ediyorum. Hayırlısı olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Bizi bu güzel kitapla tanıştırdığınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. ilginç youtube videolarından tanıyoruz kendisini, ölmeden önce serisi gibi :) Kitabı hayırlı olsun, umarım bolca okunsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet, özellikle de video serileri çok güzel. Tavsiye ederim. 😇🧐

      Sil
  6. 1000kitap kullanıyorum ama tanımıyordum. Sayende keşfetmiş oldum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek biz teşekkür ederiz yorumunuz için. :)

      Sil
  7. Bilmiyordum bu kitabı. Çok Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Duymamıştım, yazını okuyunca haberim oldu:) Hayırlı olsun, umarım çok okunur, ben de not aldım:)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.