25 Temmuz 2023 Salı

Sessizliğin Peşinde | Jane Casey

Polisiye gerilim denilince akla gelen yazarlardan birisi olan Jane Casey'in ünlü Maeve Kerrigan Serisinin sekizinci kitabıyla sizlerleyiz.

Açıkçası kitabı okurken serinin sekizinci kitabı olduğuna dikkat edemiyorsunuz. Çünkü seri sadece karakterler üzerinden ilerliyor. Eğer karakterlerin hayatını merak ediyor ya da sırasıyla seriyi okumak istiyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Jane Casey'in en son çıkardığı roman Sessizliğin Peşinde, seriye tam takır devam edenler için bir müjde oldu. Çünkü serinin başkahramanı Maeve Kerrigan'ın başından geçen olayları okumak daha doğrusu olaylara tanık olmak gerçekten çok heyecanlı Roman klasik bir polisiye gerilimden öte diyebiliriz bizce.

Gerçek suçluyu bulabilecek misin?

Ödüllü yazar Jane Casey'den, bir solukta okuyacağınız müthiş bir polisiye... Maeve Kerrigan serisinin uzun zamandır beklenen sekizinci kitabını elinizden bırakmak asla istemeyeceksiniz.

Başkahraman Maeve Kerrigan bu kez farklı kadın cinayetlerinin ardındaki örüntünün peşine düşüyor. Serinin sekizinci kitabında, Maeve Kerrigan ve ekip arkadaşı Josh Derwent ile iki kadının cinayetiyle yargılanan Leo Stone'un hüküm giymesi için kanıtların izini sürmekte. Ancak farklı cinayetlerin de gündemlerine dâhil olmasıyla, attıkları her bir adım dosyayı daha karmaşık bir hâle getirir.

Özellikle de başkarakterimiz Maeve usta bir izci ve asla vazgeçmiyor. Roman boyunca hem olayların peşinden hem de kendi özel hayatıyla bir hayli sınanıyor.

Maeve daha fazla ipucuna ulaştıkça, sanığın suçlu olduğuna dair şüpheleri de bir o kadar azalır. O hâlde, kadın cinayetlerinin gerçek faili kimdir? İşte roman boyunca bu soru sizi asla yalnız bırakmayacak!

Maeve Kerrigan Serisi Kaç Kitaptan Oluşuyor?

Seriyi merak edenler burada mı? Eğer seriyi baştan başlamak istiyorsanız aşağıdaki sıralamayı takip etmelisiniz. Seriye ortadan başlayanlardansanız da hiçbir sorun yok, seri yukarıda da bahsettiğimiz gibi karakterler üzerinden ilerliyor.

Maeve Kerrigan Serisi
0.5 Ölüme Terk Edilenler
1. 5. Kurban
2. Acımasız
3. Sessiz Kurban
4. Parafili
5. Sakın Hata Yapma
6. 11. Kat
7. Ölülerin Konuşmasına İzin Ver
8. Sessizliğin Peşinde

Evet, seriyi sondan başlayanlar olarak ne kadar şanslıyız? :) Seri bu şekilde. İsterseniz bu listeyi dikkate alarak seriye başlayabilirsiniz.

Kendini defalarca kanıtlamak zorunda kalmanın ne demek olduğu hakkında hiç fikrin yok.


Hayatını başkalarının ne düşündüğünü merak ederek yaşayamazsın.


Dedektif, şüpheliye yönelik olsun olmasın tüm makul soruşturma yollarını takip etmelidir.


Long Valley'nin önemi neydi?


Yaşamayı hak etmeyenleri alıyorum. Kendilerini kullandırmaya izin verecek kadar aptal olanları. Tehlikedeyken hata yapanlar ve tuzağa düşüp yine de bundan kurtulabileceğini sananları...


Geçmiş bir şeydi, gelecek ise başka bir şey.


Hayat kısa ve sadece bir tane hayatın var. Kendini dibe sürükleyip bu seni mutlu ediyormuş gibi davranamazsın.


Yanlış yer, yanlış zaman.


Bilinmeyene duyulan korku, gerçekleşmek üzere olana duyulan korku ile karşılaştırılamazdı.


Peki sizler Sessizliğin Peşinde'yi okudunuz mu? Maeve Kerrigan Serisini daha okunca biliyor muydunuz? Seriyi okuyanlar sizce seri içinde en iyi roman hangisiydi? Yorumlarda buluşalım!


8 yorum:

  1. Seri olduğu için kitapları baştan okumak daha iyi olur sanırım:) Son alıntı çok güzelmiş:))) Emeğine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum. Maalesef biz sondan başladık. 😅😅

      Sil
  2. casey in tüm kitaplarını okudum :) çook severim :) bir de karin slaughter var polisiye o da casey gibi çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerin için çok teşekkür ederiz. ✨

      Sil
  3. Bu seriyi hiç bilmiyordum, ilk kitaba bir bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar. 🤩

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.