21 Mart 2024 Perşembe

Sıfır Kilometre Film Oluyor!


Beyza Alkoç'un çok sevilen 3391 Kilometre'nin ikinci kitabı Sıfır Kilometre film oluyor! Çok sevilen serinin ikinci kitabı Sıfır Kilometre 10 Ocak 2025 tarihinde sinemalarda yerini alacak. Alkoç'un sosyal medyadan paylaştığı bu güzel haberle birlikte sevenleri filmi beklemeye başladılar bile.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Beyza Alkoç, okurlarına yeni bir sürprizi daha olmuştu. Çok sevilen 3391 Kilometre kitabının beyaz perdeye uyarlanmasından sonra Beyza Alkoç'un çok satan roman serisi Karantina (Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi) da film olacaktı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyanların heyecanla beklediği film 3391 Kilometre 12 Ocak'ta izleyiciyle buluşmuştu. Bu güzel haberin detaylarına buradan da ulaşabilirsiniz. Başrollerini Derya Pınar Ak ve Haktan Zavlak'ın paylaşacağı film bir "uzak mesafe ilişkisini" konu alıyordu. Filmin yönetmeni Deniz Enyüksek, senaristliği de Fulya Özcan üstlenmişti.

Beyza Alkoç'un "Sıfır Kilometre" kitabı, 3391 Kilometre'nin devam kitabı. Kitap, birbirini uzaktan seven iki kişinin hikayesini içeriyor. Beyza Alkoç'un dilindeki incelik ve duygusal derinlik, okuyucuları etkileyici bir atmosfere çekiyor. Kitap sevgi, özlem ve içsel keşif üzerine dokunaklı bir anlatı sunuyor.

Sıfır Kilometre Romanının Konusu

Sıfır Kilometre'nin arka kapak tanıtımı şöyle: İzmir ve Ege'nin ışıklarla dolu karanlık dünyalarının hikâyesi devam ediyor... Üstelik aralarındaki mesafe artık sıfır kilometre! Işıklarınızı yeniden yakmaya geliyoruz, hazır mısınız?

Birbirimizi uzaktan uzağa sevmek bir göldü, biz de o göle atlayan iki balıktık. O ufacık gölün içerisinde birbirimizi bulduk ve hiç kaybetmeyiz sandık. Oysa hiçbir şey sandığımız kadar kolay olmadı. Yan yana olmak koskoca bir denizdi ve biz bu denizde birbirimizi kaybettik. Binlerce kilometreyi aştık, birbirimize geldik. Oysa şimdi her zamankinden zor bir savaş bekliyor bizi, buram buram hissediyorum bunu. Sonra kulaklığımı takıyorum, telefonumu atıyorum cebime, kendi kendime fısıldamaya başlıyorum içimden... "Işıklar sana evinin yolunu gösterecek..." Bir kez daha tekrar ediyorum: "Işıklar sana evinin yolunu gösterecek..." Sonra bir kez daha... "Işıklar sana evinin yolunu gösterecek..." Ben İzmir ve bu benim evimi bulma hikâyem.

"Sinemaya gidelim mi?"

Beyza Alkoç Sıfır Kilometre'nin film haberini sosyal medyadan duyurmuştu. İşte o duyuru da şu şekilde:

Mesafelerin hikayesini önce okuduk, sonra izledik. 3391 Kilometre'yi aştık, sıfır noktasına ulaştık... Ege ve İzmir’in hikayesinin devamını izlemeye hazır mısınız? Onlar artık aynı çatının altında, aynı ışıklara bakıyor ve şehrin güzel manzarasını aynı terastan izliyor... SIFIR KİLOMETRE 10 Ocak 2025'te sinemalarda! Ege'nin o gün İzmir'e sorduğu gibi, 'Sinemaya gidelim mi?'


Ayrıca 3391 Kilometre, 11 Nisan'dan itibaren Avrupa'da sinemalarda yerini almış olacak. 3391 Kilometre'nin hangi şehirlerde ve sinemalarda vizyonda olacağını yakında açıklanacak. Şimdiden keyifli seyirler dileriz.

Beyza Alkoç Kimdir?

Beyza Alkoç, çağdaş Türk yazarlarından biridir. 15 Şubat 1996 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde doğan Alkoç, küçük yaşlardan itibaren farklı türde eserler vermeye başlamıştır.

Edebiyata ve kurgu oluşturmaya okuma yazma bilmeden önce ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemlerinde yazma deneyimleriyle kendisini geliştirmiştir. Beyza Alkoç, ülkede düzenlenen birçok hikaye yarışmasında ödüller almıştır. İstanbul'da yaşayan ve mütercim tercümanlık bölümünde eğitim gören Beyza Alkoç, modern edebiyat türünde eserler vermektedir. 

Romanları genellikle macera, bilim kurgu, gerilim, korku ve aşk temalarını içermektedir. Beyza Alkoç'un kitapları genellikle seriler halinde yayımlanmaktadır.

Kısa süre içerisinde Karantina serileri, Sınır ve Sınırsız kitaplarını da yayımlayan yazar, 3391 Kilometre ve Sıfır Kilometre romanlarıyla da çok ses getirmiştir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sıfır Kilometre için heyecanlı mısınız? 3391 Kilometre'nin filmini izlemiş miydiniz? İzlediyseniz filmi nasıl buldunuz? Yorumlarda buluşalım!

1 yorum:

  1. 3391 Kilometre'yi okuyup çok sevmiştim. Sinemaya da gittim ama filmini sevmedim, bazı şeyleri değiştirmişler ve bence hoş olmamış. Sıfır Kilometre'nin film olacağı belliydi, hikaye devam ediyor. Kitabı henüz okumadım, merak ediyorum😊

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.