8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ann Sei Lin'in Yeni Romanı: Asi Ateş


Anime, manga ve çizgi romanlardan alışık olduğumuz dünyaların detaylı bir anlatımının yapıldığı, kitaplığımızda bu konuda benzeri olmayan üçlemenin devam kitabı çıktı!

Geçen yıl paylaştığımız, manga ve anime sevenlerin kaçırmaması gereken Asi Gökler adlı romanı paylaşmıştık. Mikoşima İmparatorluğu Serisi olarak adlandırdığımız serinin ikinci kitabı Asi Ateş okurlarla buluştu. Fantastik türünde kitaplar okumayı seviyorsanız bu seriyi kaçırmamanızı öneririz.

Asi Ateş Romanının Konusu

Kurara, Haru'ya ulaşmayı ve onu kurtarmayı başardı ancak bu tahmin ettiğinden de zor oldu. Prenses'in elinden sağ kurtulsalar bile Prenses, onlar için hâlâ bir tehdit unsuru ve nefesini enselerinde hissettiriyor.

Prenses'in onlar için yeni bir planı olduğundan emin olan ekip, kaçmak için yeni tanıştıkları bir şikigamiyle yolculuğa çıkıyor ancak tanımadıkları bir şikigamiye ne kadar güvenebilirler?

Şikigamileri özgür kılmayı aklına koymuş olan Kurara, bunu başarmak için yola çıkıyor. En yakın arkadaşı Haru, onu bu yoldan döndürmeye çalışsa da Kurara bildiğini okumaya devam ediyor.

Kurara'nın ulaşması gereken şikigami Suzaku, onun aklındaki sorulara cevap olabilecek mi? Bütün soruların cevabı Asi Ateş'te gizli!

Mikoşima İmparatorluğu Serisi Kaç Kitaptan Oluşuyor?

Manga ve anime sevenler, bu seriyi okuyacaksanız aşağıdaki sıralamayı dikkate almanızı öneririz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Mikoşima İmparatorluğu Serisi
Birinci Kitap: Asi Gökler
İkinci Kitap: Asi Ateş
Üçüncü Kitap: Çok Yakında!

Yazar Ann Sei Lin verdiği bir röportajda serinin üçüncü kitabı hakkında şunları söyledi: "Üçüncü Kitap serinin sonuncusu ve sonrasında maalesef veda etmek zorundayım. Yine de bir gün geri gelmeyi çok isterim. Eminim bu evrende hâlâ anlatılacak pek çok hikaye ve içine dalınacak pek çok karakter vardır."

Bu seri okuyucuyu şaşırtan ters köşelerin olduğu, entrika dolu olayların bitmediği hikâyesiyle sürükleyici bir anlatıma sahip. Ayrıca Japon kültüründen de birçok öğe bulunuyor. Japon kültürüne karşı bir ilginiz varsa zaten bu seriyi beğenmemek gibi bir şansınız olmayacaktır.

Ann Sei Lin Kimdir?

Ann Sei Lin, fantastik olan her şeye aşık bir yazar ve kütüphanecidir. Her ne kadar Londra artık onun evi olsa da, birkaç yılını Japonya'nın Chiba kentinde yaşayıp çalışarak geçirdi. Yazmadığı zamanlarda genellikle ders çalışıyor, oyun oynuyor ya da o origami tavşanını yüzüncü kez yapmaya çalışıyor.

İlk üçlemesinin ilk kitabı olan Rebel Skies (Asi Gökler), Meiji dönemine dayanan, origami büyüsü, güçlü shikigami ve gökyüzü şehirleriyle dolu, Ghibli tarzı bir Asya Fantazi kitabıdır. Seri şu anlık iki kitaptır. Üçüncü kitap da çok yakın bir zamanda çıkması planlanıyor. Asi Gökler, Walker Books tarafından Mart 2022'de yayınlanmıştır. The North Literary Agency'de Lina Langlee tarafından da temsil edilmektedir.

Peki siz Mikoşima İmparatorluğu Serisine başlamış mıydınız? Asi Ateş için heyecanlı mısınız? Manga ve anime seven birisi misiniz? Yorumlarda buluşalım!

2 yorum:

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.