7 Mart 2020 Cumartesi

Bir Köpeğin Araştırmaları | Franz Kafka

Herkese yeniden merhaba. Şu sıralar klasikleri okumadan geçemiyorum. Özellikle de kalemi kırılmaz yazarlardan birisi olan Franz Kafka'yı okumadıysanız bu yazıyı okuduktan sonra kesinlikle bir göz atmanızı tavsiye ederim. Peki siz şuan neler okuyorsunuz? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi ya da önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Özellikle de kitap önerilerinizi bekliyorum.

Bir klasiktir Franz Kafka. Herhangi bir kitabını görsem okumadan geçmem. Kitabın dili, vereceği ana fikir gerçekten inanılmaz. Kitabını her okuduğumda diyorum ki bunu nasıl yazmış. Gerçekten efsane bir yazar. Böyle yazarların yetişmesi de zor, değil mi? Günümüzde ne kadar Franz Kafka gibi yazarlar kaldı ki?

Bir köpek filozofun, bildiğimiz ve bilemediğimiz şeylere dair düşünceleri, bize hayatı ve varoluşumuzu sorgulatabilir mi? İnsan gibi davranmayı ve konuşmayı öğrenmiş bir maymun düşünelim. Bu maymun insan olmuş sayılır mı? Franz Kafka, absürt fabllarında hayvanlara insan kostümü giydirmeden onların düşüncelerine ve dünyayı nasıl gördüklerine yer vermekte. Bir Köpeğin Araştırmaları, Kafka'nın tüm eserlerinde olduğu gibi insan merkezli dünyanın ve deneyim biçimlerinin ötesine göz kırptığı bir başyapıt. Kafka'nın ruh hali, çelişkileri bu eserinde sıkça yer vermiş. Kitabın baş karakteri olan köpek de kendi dünyasının ilginçliğini farklı olaylarla anlatmakta. Kitap kısa olsa bile verecekleri çok fazla. Aynı Stefan Zweig kitapları gibi. İşte ben böyle kitapları okumaya muhtacım. Az fakat içi dopdolu olan sayfalar... Bu eseri de kaçırmamanızı kesinlikle tavsiye ederim. Okurken kendinizi sorgulayacağınıza eminim. İyi okumalar!

Şüphesiz özgürlük şu an acınacak halde.

Hiçbir ön yargı benim algılama gücüme zincir vuramaz. 

Hayat ne kadar çok değişmişti ve yine de en diplerde hala ne kadar çok değişmeden kalmıştı! 

Tabi ki yetişkinler için kapanan konu çocuklar için henüz kapanmış sayılmaz. 

Unutulmamalı ki, herkesin farkında olduğu tüm tuhaflığıma rağmen, kendi türümden tamamen kopmaya çok uzağım. 

Dişlerinin arasında yiyeceğin varsa, bu defalık bütün meseleleri çözmüşsündür. 

12 yorum:

  1. " Hiçbir ön yargı benim algılama gücüme zincir vuramaz"

    sevdim bu alıntıyı.

    YanıtlaSil
  2. Klasikler ile pek anlaşamıyorum ben, ama şeytanın bacağını kıracağım bir gün. Bu önerini de dikkate alacağım mutlaka. Teşekkür ederim bu güzel paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  3. heeey nerdeyse bütün kipatlarını okudum ama bunu bilmiyodum ya. ay saool. okuruum heyoiii :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de duymamıştım, konuyu sevdim. Kafka'nın adı yeter zaten, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Kafkanin eserlerini severek okurum ama bu kitabı ilk defa duydum ve ilgimi çekti kitap ismi..

    YanıtlaSil
  6. Franz Kafka'nın bu eserini okumamıştım. Çok okumak isterim. İnş en kısa sürede okuyacağım. Yorum için teşekkürler İrem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumun için. 😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.