20 Ocak 2021 Çarşamba

Paranormal Hikayeler | Işıl Işık

Herkese yeniden merhaba! Bugün çok güzel bir kitapla karşınızdayım. YouTube Türkiye'nin bana kalırsa en iyi korku-gerilim kanalı olan Işıl Işık'ı tanımayan yoktur. Kendisi de birkaç ay önce Paranormal Hikayeler adlı bir kitap çıkarttı. Tabii ki de bunu duyunca hemen sipariş verdim. Kendisini ilk YouTube kanalını açtığı zamandan beri takip ediyorum. Serilerinden şehir efsaneleri, lanetli bebekler ve açıklanamayan olaylar favorilerimden sadece birkaç tanesi. Yediveren Yayınlarından çıkan Paranormal Hikayeler de videolarında anlattığı ya da anlatmadığı hikayeler resimleriyle birlikte bize sunuluyor. Açıkçası korku ve gerilimi seven okurseverlerimize kesinlikle bu eşsiz kitabı öneririm.

Arka kapak yazısı çok ilgi çekici. Zaten Işıl Işık'ı tanımayan birisi bile arka kapaktaki yazıyı okusa hemen ilgisini çeker diye düşünüyorum. Arka kapakta da şunlar yazılı; Siz hiç yaşlanan bir oyuncak bebek gördünüz mü? Ya da kafatasında gerçek bir insan beyni taşıyan kukla? Peki çocukları kaçırdığı iddia edilen Slender Man efsanesini biliyor musunuz? Tavşan adamı gülen köpekleri lanetlenmiş sandalyeyi ağzı yırtık kadını boşluktaki kızı hiç duydunuz mu? Paranormal ve korku hikayelerinin ünlü ismi Işıl Işık birbirinden ürkütücü ve merak uyandırıcı paranormal hikayeleri sizler için derledi. Gizemli olaylardan lanetli bebeklere şehir efsanelerinden korku dolu hikayelere kadar birçok tüyler ürpertici hikâye sizleri bekliyor.

Açıkçası kitabı okurken özellikle de yağmurlu bir günde kitabı okurken biraz ürkebiliyorsunuz. Dediğim gibi kitap üç bölümden oluşuyor. Birinci Bölüm Lanetli Bebekler, İkinci Bölüm Şehir Efsaneleri ve Üçüncü Bölüm Açıklanamayan Gizemli Olaylar. Hepsi birbirinden ilgi çekici. Özellikle de Açıklanamayan Gizemli Olaylar bölümü daha da efsane bana göre. Soranlar olmuş, hikayeler sadece yurtdışından değil ülkemizden de örnekler var. Biraz ürkütücü de olsalar. 😳

Kitap 288 sayfa ama bir oturuşta bitebilecek bir kitap. Eğer Işıl Işık fanıysanız ne dediğimi anlamışsınızdır. Ayrıca kitaptaki her bir olay gerçek resimleriyle süslenmiş. Sadece ve sıkıcı değil, aksine çok sürükleyici bir kitap. Dediğim gibi korku ve gerilim severler için bu kitap bire bir. En beğendiğim bölüm olan Açıklanamayan Gizemli Olaylar bölümünde en dikkat çekici olay bana göre Dyatlov Geçidi oldu. Olay da şu; 1959 başlarında Rusya'daki dokuz üniversite öğrencisi Ural Dağlar'na çıkması ve kısa bir süre sonra bütün iletişimleri kesilmesiyle başlıyor. Olayla ilgili daha fazla spoiler vermeyim bence. Ama çok ilginç ve ürkütücü bir olay.

Kısacası böyle konulara ilgiliyseniz Işıl Işık'ın Paranormal Hikayeler kitabını okumanızı kesinlikle öneririm. Ayrıca YouTube kanalında da çok güzel ve ilginç bir o kadar da ürkütücü hikayeler var. Buraya tıklayarak kanalına ulaşabilirsiniz. Eğer bu kitabı okuduysanız aşağıdaki yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Hangi bölümü daha çok sevdiniz? Ya da kitap hakkındaki görüşleriniz neler bunları da eklemeyi unutmayın. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın. Seviliyorsunuz!..


24 yorum:

  1. Yazarı tanımıyorum ama gerilimi severim. Slender Man a dair bir film izlemiştim sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Eğer gerilimi seviyorsan kesinlikle okumanı tavsiye ederim.

      Sil
  2. Gerilim severim fakat kitaptan haberim yoktu. Kitap yurdundan bakacağım şimdi merak ettim. Yazarı da duymamıştım hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Eğer gerilimi seviyorsan kesinlikle tavsiye ederim. :)

      Sil
  3. Bu tarz olaylardan çok korkarım fakat kitap güzele benziyor alsam mı karar veremiyorum bir türlü 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öneririm. 😍

      Sil
  4. Sevgili İrem, instadan görmüştüm, buraya da yazının tamamına uğradım bittabi... sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kitabı ilk defa duyuyorum böyle şeylerden biraz etkileniyorum o yüzden okumaya korkarım büyük ihtimalle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet biraz öyle olabiliyor. 😂

      Sil
  6. Dyatlov Geçidi gerçekten aşırı gizemli bir olay, böyle olaylara denk gelince insan çoğu şeyi okumak istiyor. Kitap ilgi çekici, listeye eklemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim. :)

      Sil
  7. kitabı okuyamam sanırım bu tarz lanetli bebek falan beni korkutuyor düşünmesi bile. korku türünden hoşlanmam etkisinde çok kalırım. the x files taki paranormal olayları seviyorum ama bu anlattıkların beni ürkütür kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet ürkütücü olabiliyor. Açıkçası gizemliler de...

      Sil
  8. Bu yazarı tanımıyorum ama yıllar yıllar önce buna benzer bir kitap okumuştum (yazarı ve kitabı hatırlamıyorum) içinde garip hikayeler vardı. Kitabı okuyana kadar etkilenip hemen hemen her gece korkmuştum. Korku türünü ne kitapta, ne televizyonda, ne beyazperde de tercih edemiyorum. Yazını bir çırpıda okudum ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben sana teşekkür ederim. Aynısı bende de var. :)

      Sil
  9. oooo iyimiş saol uyaar okunuuur :)

    YanıtlaSil
  10. Işıl Işığın youtube videolarını izliyordum ne kadar korksamda :D Kitabını da okumayı isterim aslında korku çok sevmem ama çok merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Tavsiye ederim açıkçası. :)

      Sil
  11. arkadaslar ben bir turlu bu kitabi okuyamiyorum nedeeeeeennnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aşağıdaki linkte bulunan yazıyı okuyabilirsin. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

      👉https://www.konumuzkitap.com/2019/02/kitap-okuma-alskanlg-nasl-kazanlr.html

      Sil
  12. Bu kitabı sınıf arkadaşım sayesinde tanıdım. Beden dersinde okuyup baya eğlendik bazı hikayelerini. Aynı kitap kankamda da varmış getiririm belki dedi umarım getirir internette bulamadım çok merak ediyorum. Bu tür korku hikayelerini çok severim, Işıl Işığı da çok sık olmasa da takip ediyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. 😇 Keyifli okumalar dilerim.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.