1 Mart 2021 Pazartesi

Unutulmayan Kitap Alıntıları | Etkileşim Etkinliği

Herkese yeniden merhaba. Önceki yayında da dediğim gibi yepyeni etkinliklerle birlikte olacaktık. Bu da bunlardan biri. Amacımız hem okuduğumuz kitapları birbirimizle paylaşmak hem de etkileşimi arttırmak. O zaman haydi başlayalım!

Kitap okurken unutmadığınız ya da altını çizdiğiniz cümleler var mı? Bana soracak olursanız bir sürü oluyor. Öyle ki okuduğum kitapları sizlerle paylaştığım için küçük notlar da alıyorum kitabın üzerine. Özellikle de daha felsefi ve günümüze ait olan sorunlara değinildiği cümleleri kaçırmamaya çalışıyorum. Şu an okuduğum ve birkaç güne sizlerle paylaşacağım Babalar ve Oğullar'da değineceğim çok şey var. Bazı kitaplarda bu etki çok oluyor. Değineceğiniz o kadar çok şey oluyor ki. Ama bazılarında da olmuyor. Bu kitaptan kitaba değişiklik gösterebiliyor.

Konu karışmadan size iletmek istediğim asıl konu ise bu etkinliği bir etkileşim aracı olarak kullanmak istiyorum. Yani yorumlar kısmında paylaştığınız alıntının hangi kitaba ve kaçıncı sayfasına ait olduğunu yazacaksınız. İsterseniz kendi sayfanızda da paylaşabilirsiniz. Aynı mim gibi. Orada biriken yorumlarda da eğer birbirimizi takip etmiyorsak edeceğiz ve sayfasına gidip bir yayınına yorum yazacağız. Pandemi döneminden dolayı etkileşimler bir hayli dalgalanmalar oldu. Bu dalgalanmalar daha çok yeni açılan blog sayfalarında. Bu yüzden yeni gelen arkadaşlarımıza hem bir merhaba demek için hem de destek olmak için bir fırsat olabilir. Sizlerin katılımıyla çok güzel olacağına inanıyorum.

Etkinlik Süreci
  • Paylaşacağınız alıntının hangi kitaba ve kaçıncı sayfasına ait olduğunu yazmak. (Sayfasını yazmak zorunlu değildir. Fakat yazarı kesinlikle belirtin.)
  • İstersen bu yayını kendi sayfanda da paylaşabilirsin.
  • Biriken yorumlarda takip edilmeyen blogger arkadaşlarımızı takip etmek ve onların sayfalarına giderek son yayınına yorum bırakmak.
  • İsteyen herkes bu güzel etkinliğe katılabilir.

Süreci de açıkladığıma göre gelelim benim alıntılarıma. Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum. Ayrıca önceki yayınıma soracağınız sorular varsa yazabilirsiniz. Birkaç gün sonra onu da ''Sıkça Sorulan Sorular'' çerçevesinde paylaşmayı düşünüyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın. Seviliyorsunuz!


Deli olmak, düşünceleri iletmekten aciz olmak demek. Sanki yabancı bir ülkedesin, çevrede olup biten her şeyi görüyor, anlıyorsun ama istediğini anlatmaktan, dolayısıyla da yardım bulmaktan umutsuzsun çünkü orada konuşulan dili bilmiyor, anlamıyorsun. (Veronika Ölmek İstiyor - Paulo Coelho)


Peter F. Drucker'in sevdiğim bir sözü vardır; 'On dokuzuncu yüzyıla kadar, hiç sona ermeyen zorlu görev, insan soyunun ve çevresinin doğal etkenlere karşı korumasıydı. Ama bu yüzyılda yeni bir ihtiyaç doğmuştur: Doğayı insana karşı korumak.' sözü gerçekten de gerçekleşmekte. İşte bu bir savaş. İnsan ve Doğa'nın savaşı.” Söyledikleriyle beni büyülemişti. Yerden göğe kadar haklıydı. Bu, insanoğlunun bitmeyen savaşıydı. (8 Dakika - İrem Can


Osmanlı, Sanayi Devrimi'ne ayak uyduramadığı için koca bir imparatorluk kaybedildi. Ancak önümüzde yeni bir süreç var. Türkiye Cumhuriyeti bu süreçte geri kalmamalıdır. Bilimde, teknolojide, tarımda bu yeni sürece ayak uyduramazsak, Cumhuriyetimizin büyük bir tehditle karşı karşıya kalabilir. sy. 38 (Zeugma Darbesi - Adnan Gökçe)


Shakespeare'in o kutsal replikleri! Hoş ve duygusal replikler! (Unutulmuş Düşler - Stefan Zweig


Olur, bazen olur... İnsan dedikleri mahlukun, içinde neler kaynaştığını biliyor muyuz? Öyle anlar olur ki, en ummadığımız adam en beklemediğimiz şeyleri yapabilir. (Sırça Köşk - Sabahattin Ali

23 yorum:

  1. Unutmazsam katılayım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Buradan da katılabilirsiniz.

      Sil
  2. Emeğine sağlık:)) Blog yazılarımda devamlı alıntı paylaşıyorum. Çok sevdiğim cümleler oluyor, ben de kitap yorumlarımda yazıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Takipteyim! :)

      Sil
  3. Güzel bir etkileşim yönetimi, evde olmadığım için şu an alıntı yazamıyorum ama bende katılmak isterim :-) Bu arada ben altını çizmessem kitabı anlayamayanlardanım :-)) Keyifli haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dediğinize katılıyorum. Tabii ki katılabilirsiniz. İsterseniz buraya isterseniz de sayfanızda paylaşabilirsiniz. :)

      Sil
  4. "Gitmem diyenlere inanma. Hele senden gitmek isteyen insanların kalması için hiç uğraşma. Kendini yorma. Onlara söyleyeceğin tek şey: KAPI ORADA" - Kendine Hoş Geldin Syf:41

    Bu söz sürekli aklımda kaldı yazıyı ilk paylaştığında okudum fakat şimdi yorum yapabildim. Sayfasını filan hiç bilmediğim için öğrenip yazdım bide söz tam net olsun istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve alıntın için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok hoş bir alıntıymış. Katıldığın için de tekrardan teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de çok severim alıntı okumayı. :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir etkinlik tebrikler... Alıntı okumak güzel oluyor bende severim :)

    YanıtlaSil
  7. Alıntılanan kitapları merak ettim😊

    YanıtlaSil
  8. hımmm duyurayım bunuuuu :)

    YanıtlaSil
  9. baak son yazısıma biii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım... Çok teşekkür ederim., iyi ki varsın.... 😍😘🥰

      Sil
  10. Ne güzel bir etkinlik, Irem Hanım:)
    Yorulmuşlara,dinlenmek iyi hissetmek ve kendine gelmek isteyenlere..Miraç Çağrı Aktaş,Kendine Hoş geldin kitabının giriş cümlesi;) Iyi hafta sonları diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve etkinliğe katıldığınız için çok teşekkür ederim. 😄

      Sil
  11. “Kim olursan ol, dünyada kendisi için hiçbir şeyi olmayan bir insanın bile başkalarına yardım edecek bir şeyi vardır. Hiç olmazsa bir tek sözü...” Sabahattin Ali/Yeni Dünya
    geçenlerde bu kitabı okudum çok beğenmiştim bu alıntıyı. bu arada etkinlik çok iyi olmuş İremm :) yapabildiğim kadar diğerlerine destek vereceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve katıldığın için çok teşekkür ederim. Alıntı çok güzelmiş. 😄

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.