9 Şubat 2024 Cuma

Kayahan Demir'in Yeni Serisi: Kayıp Sırlar Muhafızı


Pera Palas'ta Onbir Gece, Mona Lisa Senfonisi, Hafıza Koleksiyoncusu, İstanbul Portresi, Evvel Zaman Koleksiyoncusu gibi birçok başarılı eserlerle kitaplığımızı dolduran yazar Kayahan Demir; yeni romanı daha doğrusu yeni serisinin ilk kitabı Kayıp Sırlar Muhafızı'yla geri dönüyor.

Kayahan Demir'in yeni kitabı "Kayıp Sırlar Muhafızı" Timaş Yayınları tarafından yayınlandı. Kitap, Osmanlı'nın son yıllarında geçen bir polisiye serisinin ilk kitabı. Kitapta, Beyoğlulu bir zabit olan ve ketumluğuyla tanınan Demirbey'in, bir harita ve bir grup şüpheli ile yola çıkarak hazineye ulaşma macerası anlatılmaktadır. Gençlik polisiyesinin sevilen ismi Kayahan Demir'in kaleme aldığı "Kayıp Sırlar Muhafızı" kitabı, yeni bir polisiye serisine başlangıç yapmaktadır.

Kayıp Sırlar Muhafızı Kitabının Konusu

Kayıp Sırlar Muhafızı kitabının arka kapak tanıtım yazısı şöyle:

Beyoğlulu bir zabit olan ve ketumluğuyla tanınan Demirbey, Büyükada’da patlatılan saat dükkânı olayını aydınlatmak için Kadı tarafından görevlendirilir. İnceleme yapmak için Kadı ile birlikte yanına Mucit Macit lakaplı, çılgın zaman tüneli projesini hayata geçirmeye çalışan bilim meraklısı arkadaşını da alan Demirbey, Büyükada'ya doğru yol alır. Büyükada sahilinde incelemelerde bulunan ekibin dikkatini, Mizzi Köşkü'nden gelen sesler dağıtır.

Köşkün sahibi, kendisine bunu yapan kişiyle dükkânı patlatanın aynı kişi olduğunu söyler. Markiz'e göre, şüpheli, İstanbul’un muhafızlarının peşindedir. Bu muhafızların her birinde, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hazinesinin yerini gösteren haritanın bir parçası mevcuttur. Hazinenin yer altında kalmasının daha iyi olduğunu düşünenler, kimse hazineye ulaşamasın diye bu haritayı dörde bölmüş ve her bir parçayı bir kişiye teslim etmiştir. Şüpheli, belli ki bu haritayı tamamlamak ve hazineye ulaşmak için yola çıkmıştır. 

Gençlik polisiyesinin sevilen ismi Kayahan Demir, Kayıp Sırlar Muhafızı ile yeni bir polisiye serisine başlangıç yapıyor. Tarihin en sevilen noktalarını ve kişilerini eserlerine konuk eden Demir'in bu serisindeki başkarakteri Demirbey'e, çırağı Agâh ile bilim meraklısı arkadaşı Macit eşlik ediyor.

Kayahan Demir'in Yeni Polisiye Serisinin İlk Kitabı

Evet, gençlik polisiyenin sevilen ismi Kayahan Demir'den yeni polisiye serisi. Açıkçası serinin ilk kitabı bu kadar heyecanlıysa diğer kitapları düşünemiyorum. Eğer aramızda polisiye gerilimi tarihle birlikte seven varsa Kayahan Demir'in kitaplarını sakın okumadan geçmesin. Hem tarih hem de polisiye sevenlere bire bir!

Ayrıca kitap, Türk tarihinin önemli mekân ve olaylarını hatırlatması bakımından zengin bir eser. Kitapta sürprizlerle dolu polisiye kurgusuna şahit oluyoruz. Kayıp Sırlar Muhafızı, İstanbul'un imparatorluk yıllarının son günlerinin havasını da yansıtıyor. Okuyucuya Büyükada, Beyoğlu, Haliç gibi yerlerin geçmişteki havasını tattırıyor diyebiliriz.

Peki siz Kayahan Demir'in yeni polisiye serisinin ilk kitabı Kayıp Sırlar Muhafızı için heyecanlı mısınız? Kayahan Demir'in başka hangi kitaplarını daha önce okumuştunuz? Yorumlarda buluşalım!

2 yorum:

  1. kayahan demir adını unutmayalım pekii :)

    YanıtlaSil
  2. Yazarı bilmiyordum. Kitap akıcı ve dikkat çekici bir içeriğe sahip gibi. :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.